wtorek, 20 maja 2014

Gołębie pod dwiema postaciami

W nocy zrobiłam gołąbki i zapiekankę gołąbkową, a teraz mam całkiem przyjemny brunch :-)


Gorące bułeczki makowo-porzeczkowe i zimna kawa (może bardziej mleko z kawą)

Bułeczki-koszmarki :-) totalnie pokraczne, ale smak wynagradza ich brzydotę :-P


       Nie chciałam by były to takie zwykłe buły z makiem dlatego na ciasto drożdżowe nałożyłam owoce z konfitury z czarnych porzeczek, drugą warstwę stanowi masa makowa, do której zrobiłam skórkę z pomarańczy. 
Świeża skórka w maku jest przepyszna :-)
Gorące bułeczki trzykrotnie pomalowałam mocno cytrynowym lukrem.
Nie przypuszczałam, że aż tak będzie pasować to połączenie.
Słodycz masy przełamana kwaśnością z porzeczek i lukru :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz