środa, 23 marca 2016

Zupa-krem z gruszki i pietruszki i fajny deserek :-)


0,5kg korzeni pietruszki
1 duża dojrzała soczysta grucha :-)
wywar z warzyw
pieprz Cayenne
papryka chili
sól  
masło+oliwa z oliwek

Na tłuszczu podsmażam pokrojoną w kosteczkę pietruszkę, tak około 10-15, dorzucam pokrojoną gruszkę i duszę do miękkości. Zalewam bulionem warzywnym i jeszcze chwilkę gotuję, w międzyczasie dodaję sporą ilość przypraw, tak by zupa była mocno pikantna :-)


Posypać prażonymi pestkami słonecznika
Wcinać, mlaskać i się dziwić, że taka słodziutka, łagodniutka, a po chwili bestia rzuca się na gardło i dusi :-)


Sorbet z mango (mojego ukochanego owocu, zaraz po gruszce) polany gorzką czekoladą,
do tego dla złamania smaku słodkiego, kwaskowe kiwi :-) 
Fajnie chrupie czekolada która zastygając tworzy chrupiącą skorupkę :-P
Sporo mam sorbeciku i będę robić dzisiaj jeszcze inne połączenia smakowe :-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz