środa, 17 czerwca 2015

Najpyszniejsza forma truskawek

Cytat dnia: 
Swoje życie musimy budować na fundamencie miłości. Nie ma innej drogi...


Truskawki pieczone

1kg truskawek
3 łyżki octu balsamicznego z Modemy
9 łyżek cukru (lub ksylitolu)

Truskawki przekroić na pół, dodać cukier, ocet, wymieszać.
Ocet ma przeciwdziałać wydzielaniu się zbyt dużej ilości soku z truskawek.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na 40 minut.
Ostudzić, zmiksować. Używać do produkcji lodów truskawkowo-śmietankowych, do polewania lodów, gofrów, naleśników i innych cudowności.


            One są prze genialne :-) To, dotychczas, najlepsza wersja truskawek jaką jadłam. nic się nie rozpada jak podczas duszenia czy też gotowania, pięknie zachowują kształt i nie są rozpaćkane.
Przepyszne są gdy tylko jedną część z truskawek się zmiksuje, a drugą domiesza w całości, pycha.
Z powodów zdrowotnych nie używam cukru ale z cukrem są równie wspaniałe :-)



tutaj już usmażone :-P

 i zmiksowane. 
Porozdzielałam do pudełeczek i zamroziłam tak 3kg truskawek :-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz