Cytat dnia:
Zawsze ranisz tego kogo kochasz. A nie powinnaś go ranić wcale
Zawsze zrywasz najpiękniejszą różę i gnieciesz aż wszystkie płatki odpadną
Zawsze łamiesz najmilsze serce pospiesznie wypowiedzianymi słowami
A więc jeśli złamałam Twe serce to dlatego że kocham Cię
Zawsze zrywasz najpiękniejszą różę i gnieciesz aż wszystkie płatki odpadną
Zawsze łamiesz najmilsze serce pospiesznie wypowiedzianymi słowami
A więc jeśli złamałam Twe serce to dlatego że kocham Cię
Utwór muzyczno-słownie-taneczny z filmu "Blue Valentine"
Cudowny smak dzieciństwa
czyli kolejny uspokajacz, dziś w postaci cudnej w smaku galaretki krojonej z bloczka :-)
Oryginalna wielkość po kliknięciu w obrazek
I przepysznie rozleniwiający deser Tilslørte bondepiker
Jabłka i posypka to norweska dziewczyna - blond słodycz i jasne złociste włosy
chmurka bitej śmietany - biała chusta na głowie :-)
Deser jest wyśmienity, delikatnie pachnie maślanymi herbatniczkami, wszystkie smaki przenikają się tworząc puszysto-chrupką cudowność dla podniebienia :-)
2 duże opakowania herbatników Petit Beurre
1 łyżeczka cynamonu
1kg jabłek (najlepiej szara reneta)
0,5l śmietany 36% do ubijania
masło
Oryginalna wielkość po kliknięciu w obrazek
Herbatniki rozkruszyłam tłuczkiem do mięsa w foliowym woreczku,
podsmażyłam na patelni z niewielką ilością masła na jasno złocisty kolor.
Jabłka obrałam i utarłam na tarce. Wymieszałam je z cukrem i cynamonem.
Śmietanę kremówkę ubiłam na sztywno z 2 łyżkami cukru.
W naczyniach deserowych układałam warstwami:
jabłka
herbatniki
śmietana
jabłka
herbatniki
śmietana
Odstawić do lodówki na godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz