niedziela, 14 stycznia 2018

How To: KOREAN BBQ At Home



Naprawdę bardzo fajny sposób na codzienny obiad jednak nie miałam sosu do maczania mięsa :(
Ale szybko to naprawiłam :)


Sos Yakiniku do grilowanego mięsa

2 łyżki sake (można pominąć)
2 łyżki mirinu 
2 i 1/2 łyżki cukru 
1/4 szklanki sosu sojowego 
1 ząbek posiekanego czosnku

wszystkie te składniki rozpuszczam w niewielkim naczyniu do rozpuszczenia cukru 
i dodaję 1/2 łyżeczki miso i odstawiam na 15 minut.
Po tym czasie przecedzam sos i dodaję jabłko i obie formy sezamu

1/4 utartego na mus jabłka
1 łyżka uprażonego i zmielonego
sezamu
1 łyżka uprażonego sezamu

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz