środa, 25 maja 2016

Domowy kiesiel cytrynowy z prawdziwych cytrynek ;-)

         Taki chłodnawy dzisiaj wieczór no to kiesielek zrobiłam cytrynowy, pyyyszny.
Na upalny dzień wystarczy tylko schować go na kilka godzin do lodówki i jest niebo , sklepowy nie sięga mu do pięt, a roboty na 5 minut :-)

5 łyżek soku z cytryny
4 łyżki cukru
3 łyżki mąki ziemniaczanej
0,5l wody

Półtorej szklanki wody zagotować z cukrem i sokiem cytrynowym. W resztce wody rozmieszać mąkę. Jak tylko zawrze wlać wodę z mąką, banał :-)
Wygrzebałam z dna lodówki jeszcze 2 duże, letnie śliwy i pokroiłam w kosteczkę i tak się dudliły :-)
Inna wersja to dodatek rodzynek lub jabłka pokrojonego w kosteczkę, jabłka nie rozgotowuję, ma być chrupiąco-odświeżające, nie paciaja.



Miałam jabłka gruszkowe to i smak mega ciekawy cytrynowo-gruszkowy :-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz