0,5kg korzeni pietruszki
1 duża dojrzała soczysta grucha :-)
wywar z warzyw
pieprz Cayenne
papryka chili
sól
masło+oliwa z oliwek
Na tłuszczu podsmażam pokrojoną w kosteczkę pietruszkę, tak około 10-15, dorzucam pokrojoną gruszkę i duszę do miękkości. Zalewam bulionem warzywnym i jeszcze chwilkę gotuję, w międzyczasie dodaję sporą ilość przypraw, tak by zupa była mocno pikantna :-)
Posypać prażonymi pestkami słonecznika
Wcinać, mlaskać i się dziwić, że taka słodziutka, łagodniutka, a po chwili bestia rzuca się na gardło i dusi :-)
Sorbet z mango (mojego ukochanego owocu, zaraz po gruszce) polany gorzką czekoladą,
do tego dla złamania smaku słodkiego, kwaskowe kiwi :-)
Fajnie chrupie czekolada która zastygając tworzy chrupiącą skorupkę :-P
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz