czwartek, 9 października 2014

Mango obieranie i krojenie.

 Udało mi się zakupić owoc warzący 60dag,
bardzo miękki czyli odpowiednio dojrzały i najsmaczniejszy do zjedzenia.


Najpierw okroiłam mango tnąc je na pół przy samej pestce. Pozostaje środek czyli pestka.
Pierwsza metoda wycinania ze skórki to zwyczajnie wystarczy nakroić miąższ w kratkę, wywinąć i wyciąć przy skórze ostrym nożem.


Druga metoda prostsza, szybsza i bezpieczniejsza dla paluszków, to sposób "na szklankę".
Szklankę przykładam tuż przy skórce i wybieram nią środek.
Ta metoda jest dokładniejsza i nie rozrywa się przy tym skórka i wszystko można z niej wybrać bez niepotrzebnej babraniny.


 I gotowe!
Teraz można przygotować sobie coś smacznego z naszego bardzo soczystego owocu.
Ja zrobiłam Mango Lassi i kawę z mango, mniam pycha :-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz