wtorek, 25 października 2011

Papryczki faszerowane

Cytat dnia:
Nie igraj z ogniem
zwłaszcza o niezrównoważonym płomieniu

Przepis banalny, bardzo szybki i prosty.

Zmieliłam 1/2kg mięsa wieprzowego - dokładnie szynkę.
Ugotowałam woreczek ryżu.
Usmażyłam dwie pokrojone w kosteczkę cebule i 3 ząbki czosnku.
Wszystkie składniki wymieszałam dodając sól i pieprz.
Napchałam do oczyszczonych papryk powstałą mieszankę.
Umieściłam papryki w naczyniu żaroodpornym nalałam na dno 2 szklanki rosołu i siup do pieca na godzinę do nagrzanego na 200 stopni.

Gdy papryczki się dusiły podsmażyłam na patelni, z 2 łyżkami masła, cebulkę, dorzuciłam pomidory i dusiłam całość z dodatkiem przypraw: oregano, sól, pieprz, cukier, podlewając od czasu do czasu wodą.


Oryginalna wielkość po kliknięciu w obrazek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz