Zupa krem z marchwi
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2kg marchwi
wywar warzywny
2 łyżki masła
sól
pieprz
Podsmażyłam na maśle pokrojoną drobno cebulę i czosnek,
dorzuciłam pokrojoną w plasterki marchewkę i dusiłam 10 minut.
Dodałam przyprawy i zalałam wywarem z warzyw, gotowałam jeszcze około 40 minut.
Oryginalna wielkość po kliknięciu w obrazek
Zupa jest łagodna i przyjemnie słodkawa :-)
Oryginalna wielkość po kliknięciu w obrazek
Brukselka inaczej
1/2 brukselki
ziarna słonecznika
kilka kromek pieczywa
ząbek czosnku
masło
ząbek czosnku
masło
sól
Na suchej patelni zrobiłam grzanki z chleba, natarłam je czosnkiem i wrzuciłam do melaksera, który je rozdrobnił. Na tej samej patelni podprażyłam ziarna słonecznika.
Oryginalna wielkość po kliknięciu w obrazek
Brukselkę umyłam i przekroiłam na połowę każdą główkę.
Podsmażyłam na niewielkiej ilości masła.
Podsmażyłam na niewielkiej ilości masła.
Oryginalna wielkość po kliknięciu w obrazek
Miękką brukselkę zmieszałam z grzankami i słonecznikiem.
Oryginalna wielkość po kliknięciu w obrazek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz