sobota, 29 października 2011

Jesienny obiad :-)

 Zupa krem z marchwi

1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2kg marchwi
wywar warzywny
2 łyżki masła
sól
pieprz


Podsmażyłam na maśle pokrojoną drobno cebulę i czosnek,
dorzuciłam pokrojoną w plasterki marchewkę i dusiłam 10 minut.
Dodałam przyprawy i zalałam wywarem z warzyw, gotowałam jeszcze około 40 minut.

Oryginalna wielkość po kliknięciu w obrazek

Zmiksowałam na gładki krem przy pomocy blendera.
Zupa jest łagodna i przyjemnie słodkawa :-)

Oryginalna wielkość po kliknięciu w obrazek


Brukselka inaczej

1/2 brukselki
ziarna słonecznika
kilka kromek pieczywa
ząbek czosnku
masło
sól


Na suchej patelni zrobiłam grzanki z chleba, natarłam je czosnkiem i wrzuciłam do melaksera, który je rozdrobnił. Na tej samej patelni podprażyłam ziarna słonecznika.
Oryginalna wielkość po kliknięciu w obrazek

Brukselkę umyłam i przekroiłam na połowę każdą główkę.
Podsmażyłam na niewielkiej ilości masła.

Oryginalna wielkość po kliknięciu w obrazek

Miękką brukselkę zmieszałam z grzankami i słonecznikiem.

Oryginalna wielkość po kliknięciu w obrazek

Coca-cola cake


Tak wygląda gotowe i wyjęte z lodówki i oczywiście w takiej formie można je spożywać.

Oryginalna wielkość po kliknięciu w obrazek


Lecz ja lubię czekoladowe ciasto podgrzać chwilkę w kuchence mikrofalowej :-)

Oryginalna wielkość po kliknięciu w obrazek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz