Okrutnie głodna szybko zrobiłam sos z kurek.
Podsmażyłam na złoto cebulkę, z dodatkiem soli by szybciej zmiękła,
dodałam pokrojone na grubo kurki (pół kilograma ich miałam), poddusiłam 5 minut.
Pokroiłam na plasterki trójkąt sera pleśniowego Lazur i umieściłam je na patelni z kurkami, włożyłam kilka łyżek śmietany 18% z Piątnicy.
Dałam kolejne 5 minut by ser się roztopił, na koniec sypnęłam natką pietruszki.
Ugotowałam płaty lazanii, polałam sosem. i gotowe! :-)
Mmm, pyszny aksamitny sos z doskonałym makaronem, mniamć.
Dla mięsożerców podsmażyć na masełku drobno pokrojony boczek wędzony i dodać do sosu.
Kurki im krócej duszone tym lepsze, długie smażenie czy też duszenie powoduje, że robią się potwornie twarde i gumowate :-)
Zdjęcie beznadziejne, głodna byłam bardzo, a makaron trzeba jeść puki gorący :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz