Śniadaniowy omlet
bakłażan smażony
czosnek niedźwiedzi
czarny sezam
jajka
mleko
jajka
mleko
klik w obrazek by powiększyć
i gotowe
klik w obrazek by powiększyć
Przygotowania do gotowania Ramen Miso
Suszone wodorosty Kombu (Konbu) przed podgrzewaniem i po
klik w obrazek by powiększyć
Cześkowi smakowało wszystko, oj rybcią pachniło :-)
Najbardziej wyrywał z rąk glony Nori i płatki z tuńczyka :-)
klik w obrazek by powiększyć
Katsuobushi - płatki suszonego tuńczyka bonito
klik w obrazek by powiększyć
Glony Wakame przed zmoczeniem w zimnej wodzie
klik w obrazek by powiększyć
tego jest naprawdę malusieńko :-) ot takie wiórki jak zielona herbata :-)
klik w obrazek by powiększyć
i BUUUM! Po 5 minutach moczenia :-)
klik w obrazek by powiększyć
i gotowy Ramen, mmmm, mrrrrr, oooo, uuuu, mlask, siorb! *_*
klik w obrazek by powiększyć
bulion dashi (przygotowany z Kombu, Bonito, pasty miso)
makaron alkaliczny,
glony wakame,
zielona cebulka,
pieczony schab,
glony nori,
ciemna pasta Hikari miso (soja, ryż, sól, sake)
jajko na pół miękko (powinno być całkiem na miękko)
klik w obrazek by powiększyć
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz