Buraczki kroję dość drobno.
Wrzucam je na rozgrzaną patelnię z 2 łyżkami masła, mieszam
dodaję trochę soli, po 5 minutach całość zalewam szklanką wody i duszę na małym ogniu.
Kroję łodyżki
Dorzucam do buraczków
Kroję drobno liście.
Wybieram te delikatniejsze listki, duże, mniej zielone i przerośnięte wyrzucam.
Wybieram te delikatniejsze listki, duże, mniej zielone i przerośnięte wyrzucam.
Gdy buraczki są już miękkie
Wsypuję listki na patelnię i tylko przez chwilkę gotuję.
W osobnym naczyniu gotuję pokrojone ziemniaki.
Wlewam do nich zawartość patelni i już nie gotuję.
Wsypuję listki na patelnię i tylko przez chwilkę gotuję.
W osobnym naczyniu gotuję pokrojone ziemniaki.
Wlewam do nich zawartość patelni i już nie gotuję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz