Powinny być inne proporcje ale zrobiłam Kubusia z tego co miałam pod ręką.
1,5kg marchwi
0,5kg jabłek
2 duże banany
sok z jednej cytryny
cukier
2 duże banany
sok z jednej cytryny
cukier
Marchewkę pokroiłam na plasterki i ugotowałam do miękkości,
utarłam żyrafą na pulpę.
Dodałam litr wrzątku i wrzuciłam obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka,
podgotowałam na półtwardo, znów dolałam trochę wrzątku i zmiksowałam.
Dodałam litr wrzątku i wrzuciłam obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka,
podgotowałam na półtwardo, znów dolałam trochę wrzątku i zmiksowałam.
Jeszcze chwilkę podgotowałam, dolałam 2 litry wrzątku, banany, cukier i sok z cytryny, znów zmiksowałam.
Trudno podać mi ilość wody bo dostosowywałam ją do konsystencji jaką chciałam uzyskać - mój Kubuś jest bardzo gęsty i nektarowy i wyszło mi go 8 buteleczek po małym Kubusiu :-)
Aby Kubuś był bardziej kubusiowy należy dodać dużo bananków :-)
Trudno podać mi ilość wody bo dostosowywałam ją do konsystencji jaką chciałam uzyskać - mój Kubuś jest bardzo gęsty i nektarowy i wyszło mi go 8 buteleczek po małym Kubusiu :-)
Aby Kubuś był bardziej kubusiowy należy dodać dużo bananków :-)
Oryginalna wielkość po kliknięciu w obrazek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz