Przepis Jacka. J :-)
Oryginalna wielkość po kliknięciu w obrazek
Składniki:
1kg karczku
1/2kurczaka
1/2 kaczki
1/2kg wątróbki drobiowej
1 mała cebulka
3 duże cebule
3-4 marchewki
2 pietruszki
1/2 selera
1por
1 jajko
1 bułka
sól, pieprz, listki laurowe, majeranek, gałka muszkatołowa
Mięsko gotuję na małym ogniu z warzywami, solą, liśćmi laurowymi i pieprzem.
Gdy warzywa i mięso są miękkie dodaję opaloną nad ogniem cebulkę i gotuję jeszcze 30 minut.
Dodaję wątróbkę i gotuję aż przestanie być surowa.
Wyjmuję mięso, warzywa i przecedzam rosół, następnie władam całą bułeczkę by nasączyła się rosołem.
Drobno kroję cebule i smażę na oleju.
Wszystkie składniki mielę przez sitko do maku.
Do masy dodaję przyprawy i dwa jajka, całość mieszam dokładnie dolewając po troszkę rosół tak by masa była dość rzadka.
Masę przelewam do keksówek wyłożonych pergaminem.
Piekę w temperaturze 200 stopni przez 2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz