niedziela, 14 stycznia 2018
How To: KOREAN BBQ At Home
Naprawdę bardzo fajny sposób na codzienny obiad jednak nie miałam sosu do maczania mięsa :(
Ale szybko to naprawiłam :)
Sos Yakiniku do grilowanego mięsa
2 łyżki sake (można pominąć)
2 łyżki mirinu
2 i 1/2 łyżki cukru
1/4 szklanki sosu sojowego
1 ząbek posiekanego czosnku
wszystkie te składniki rozpuszczam w niewielkim naczyniu do rozpuszczenia cukru
i dodaję 1/2 łyżeczki miso i odstawiam na 15 minut.
Po tym czasie przecedzam sos i dodaję jabłko i obie formy sezamu
1/4 utartego na mus jabłka
1 łyżka uprażonego i zmielonego
sezamu
1 łyżka uprażonego sezamu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz